Hovs Hallar

Ibland har man tur. Jag hade två ställen att besöka i nordvästra Skåne, Kullaberg och Hovs Hallar. På Kullaberg fick jag soligt och varmt väder, väldigt skönt för vandring. Och vid Hovs Hallar var det mulet och blåsigt varvat med sol och regn. Perfekt!

När jag kom till Hovs Hallar gick jag en liten tur mest för att reka. Det blåste visserligen, men inte helt så mycket som det skulle blåsa nästa dag. Utan mäktiga vågor var jag lite fundersam och hade svårt att hitta lämpliga motiv, men jag visste att allt skulle ändras med den tilltagande vinden.

Så då gjorde jag ett nytt försök nästa dag. Eller tre försök, rättare sagt. Det regnade på förmiddagen och jag gick ut när regnet upphörde. Det var dock bara en paus och det började regna igen just när jag hittat ett bra motiv och tagit de första bilderna. Det var ingen mening med att bli blöt när bilen var så nära så jag gick upp och väntade ut regnet.

Väderprognosen hade haft rätt om vinden – det blåste hårt och vågorna var otroligt häftiga! Det stänkte vatten flera meter i luften när vågorna slog mot klipporna. Jag ställde kameran på serietagning och höll knappen på fjärrkontrollen nedtryckt varje gång en större våg var på ingången. Annars skulle jag inte haft en chans att träffa just rätt ögonblick.

Och då började det regna igen. Men nu var det en kortare skur och jag klarade det genom att vänta i en skogsdunge. Efter det kom solen stundtals ut, vilket skapade en kontrast som också fungerade bra.

Jag förstår att fotografer i allmänhet gillar Hovs Hallar. Jag sällar mig till skaran.

vågor i Hovs Hallar
Första dagen i Hovs Hallar – lite måttligare vågor
vågor i Hovs Hallar
Första dagen i Hovs Hallar – lite vattenstänk ändå
vågor i Hovs Hallar
Andra dagen i Hovs Hallar. Nu snackar vi! Vilka häftiga vågor.
vågor i Hovs Hallar
Varje våg är unik
vågor i Hovs Hallar
Skummet på väg ner
vågor i Hovs Hallar
Hovs Hallar
vågor i Hovs Hallar
Jag tänkte inte att det skulle stänka helt så högt!
vågor i Hovs Hallar
Solen skapade en fin kontrast
vågor i Hovs Hallar
Det dånade hela tiden
vågor i Hovs Hallar
Här ser man vinden, vattnet rinner inte rakt ner
vågor i Hovs Hallar
Inkommande
vågor i Hovs Hallar
Små vattenfall

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen