Näsudden

Det är verkligen inte mycket som händer nu. Det känns som att jag bara sitter och väntar på att jag kan dra ut med husbilen, vilket enligt nuvarande plan sker under påskveckan. Förra vintern hade jag huvudet fullt med planer, fanns en lång lista över turer jag ville göra. Och jag hann med i stort sett allt jag ville göra så nu har jag ingenting kvar som pockar på nyfikenheten. Lägg till att husbilen saknar en parkeringsvärmare så jag är inte sugen på att starta den när det är bra på minussidan. Vilket då ytterligare begränsar mina alternativ. Men jag ska inte skylla allt på bilen utan mest handlar det om att jag helt enkelt inte är intresserad av någonting särskilt och om jag inte är intresserad av någonting så gör jag ingenting.

soluppgång
Det finns en pytteliten ö utanför Näsudden och på nyårsmorgonen var det klar himmel så det var bara att stå och vänta på solen komma upp bakom ön. Sedan dess har solen inte visat sig särskilt många gånger.

Men helt på latsidan har jag inte varit. Nu när jag bor utanför bykärnan och långt ifrån jobbiga hundar så har mina dagpromenader blivit längre. Jag kan göra en promenad på 5 km och behöver passera bara en hundgård och hunden verkar inte vara hemma alla gånger så ibland kan jag göra hela promenaden utan att höra en enda hund. Fattar du hur underbart det är?

dimfrost
Tre dagar senare var det dimfrost och mycket vackert

Snöläget

Och så har jag sett fram emot att åka skidor på sjön och slippa hela byn. Men där finns det lite hinder på vägen, efter att temperaturen har pendlat mellan -30 och 0 så finns det mycket vatten på isen. Skoterleden är frusen har jag hört men jag har ett par hundra meter från stranden till leden och när det finns vatten redan vid stranden så är det helt hopplöst. Jag gjorde ett försök men den slushiga snön frös under skidan på en gång och då är det kört. Det går inte ens skrapa bort isen när den fryser på stighuden utan jag fick ställa skidorna i badrummet och låta dem tina.

Vi har gott om snö nu så det är ett helt annat läge än för ett år sedan, tack och lov. Det är dock bottenlös pudersnö och mina försök att åka skidor i skogen har också slutat med att jag vänt hem i förtid. Skidan sjunker genom snön och fastnar i vegetationen eller helt enkelt under det halvmeter tjocka snötäcket, det går inte att glida överhuvudtaget när jag hela tiden måste backa för att kunna lirka upp skidspetsen. Jag var helt slut efter 2 km… inte mitt stoltaste ögonblick. Men nu har det varit nollgradigt ett par dagar och snötäcket har blivit mer kompakt så det är lättare att åka i skogen. När vattnet på isen rinner undan är en annan fråga men jag hoppas det händer någon under vintern så jag har fler alternativ för turer hemmavid.

torraka i skogen
Hittade en fin torraka inte så långt ifrån huset. Men tillräckligt långt när skidan sjunker hjälplöst genom den bottenlösa fluffiga snön.
Vallarfjället
Jag behövde åka till Funäsdalen häromdagen och passade på att göra en tur på glidsnöskor längs skoterleden mot Vallarfjället. Just den här sträckan har jag faktiskt aldrig åkt tidigare och blev väldigt förtjust, efter ett par kilometer i skogen följer leden trädgränsen så det finns både utsiktspunkter och fina fjällbjörkar. Ser fram emot att åka samma sträcka i bättre väder!
Anåkroken
Inte många toppar som var synliga pga molnen men vid Anåkroken började det hända saker när jag stod på en utsiktspunkt
Anåkroken
Plötsligt fanns det ljus vid Anåkroken!

Ny logga

En nyhet här på hemsidan är en ny logga! Jag har inga särskilda kunskaper i Photoshop och rita kan jag inte ens för att rädda mitt liv, men med lite påhittighet och mycket tålamod fick jag ihop en logga jag är någorlunda nöjd med. Loggan innehåller allt det som är viktigt för mig – vandra (steg), fota (bländare), leva (fjäll, för jag inte kan leva utan fjällen) och så finns det också en väg vilket också får representera livet. Eller husbilen. Vi får se hur det blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen