Dunsjöfjället Västra

Det är årstiden som inte riktigt kan bestämma sig vad den är för någonting. I skogen och strax över trädgränsen var det bitvis isigt men annars bara tråkig senhöst med kala träd och halvruttna löv som täcker marken. Väl uppe på fjället var det en annan värld – helvitt.

Snön knastrade under fötterna när jag gick på Dunsjöfjället Västra. Det var nästan skare men ibland i drivorna sjönk jag lite djupare och tänkte på hur det var ungefär så här mycket snö häruppe i vintras för det hade varit en sådan usel vinter. Måtte det inte blåsa lika mycket under den kommande vintern.

Det var en märklig känsla att stå mitt i det vita och se den gråbruna dalen nedanför. En kall vind fick det att kännas som vinter på riktigt men så fort jag stod på sluttningen vid Dunsjöfjällsskrevan fanns det bara gammal snö i ravinen och vinden kändes mildare. En fin senhöstdag.

fruset
Varje grässtrå var frusen
Snöklädda Sylarna
Snöklädda Sylarna i bakgrunden, Vargtjärnsstöten i mitten
Dalen mitt i Dunsjöfjället
Dalen mitt i Dunsjöfjället. Det är bara en liten tjärn i förgrunden, Dunsjön ligger längre bak.
Dunsjöfjällsskrevan
Förra vinterns snö i Dunsjöfjällsskrevan
Skuggselfie i Dunsjöfjällsskrevan
Skuggselfie i Dunsjöfjällsskrevan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen