Ruska på Kappruet

Vi har fina höstfärger nu! Spelar inte så stor roll var du står, det är gult överallt ändå. Men jag ville få ut maximal utdelning och kom på att jag inte har besökt en av mina absoluta favoriter, Kappruet, sedan länge. Jag blev förtjust i stället redan i början när jag började fota i fjällen och jag har inte haft någon anledning att ändra uppfattningen. Det är kanske lite som att gå över ån för vatten men jag åkte till Kappruet i hopp om att fota den makalöst fina utsikten över Anådalen.

Det var ganska blåsigt idag men enligt väderprognosen skulle molnen spricka upp mot kvällen. Fjällvädret som vanligt struntade i prognosen och regnskurarna avlöste varandra, på något sätt hade jag ändå tur och skurarna rörde sig mest söder och norr om Kappruet men jag fick inte mer än några droppar på mig, precis så att jag hann ta på mig regnponchon och så hade regnet redan dragit vidare. Någon fördel med den hårda vinden trots allt. Och på plussidan fick jag då se en regnbåge över Messlingen.

I och med att det var så mycket moln i rörelse så fick jag vara redo med kameran hela tiden för att fånga solbelysta fjällbjörkar. Alldeles för ofta upptäckte jag en gyllene fjällbjörk för sent, när jag hade hittat en bra komposition så hade strålkastaren redan flyttat sig. Men jag hade inte bråttom någonstans så jag stod kvar och väntade på en ny strålkastare, ibland funkade det och ibland inte. Jag gick vidare efter några minuter.

Mot kvällen såg jag en större regnskur närma sig och konstaterade att jag nog inte kommer kunna komma undan den, då gick jag äntligen tillbaka till bilen. Det hade inte börjat regna innan jag kom till bilen men det regnade mest hela vägen hem. Bra tajming efter en fin tur och jag hade inte fått någon anledning att ändra min uppfattning om att Kappruet är en fin plats. Gillas.

Röd fjällbjörk
Röd fjällbjörk
fjällbjörkar i höstskrud
Strålkastaren har träffat björkarna efter att regnmolnen har flyttat sig vidare
regnbåge och höstfärger
Fördelen med sånt här väder är att det är gott om regnbågar
Regnskurarna avlöste varandra
Regnskurarna avlöste varandra i söder men kontrasten var fotografens mardröm. Var enklare att konvertera till svartvitt än försöka skapa en vettig färgversion.
regnskurar
För att färgversionen blir så här. Jag får inte till någonting bättre. Bilden är inte HDR förresten även om den ser ut som en överbehandlad HDR.
Ruska i Anådalen
Ruska i Anådalen
Blåstöten
Blåstöten
Sista ljuset på Kappruet
Sista ljuset på Kappruet. Jag var lite obeslutsam, stanna kvar där för att utnyttja ljuset eller skynda mig till bilen för regnet kom allt närmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen