Sommarkvällar

När du minst anar så händer det. När det redan börjar vankas höst så fick vi sommar! Det har varit flera t-shirt varma dagar efter en kort regnperiod, vilket naturligtvis har gjort myggen riktigt glada. Det är som högsommar fast med vissna blommor, typ.

Dagarna har dock blivit märkbart kortare och numera blir det mörkt på natten. Jag kan gå en kvällspromenad för att njuta av solnedgången utan att vara vaken tills midnatt så det är det var jag har gjort de senaste dagarna, gått en promenad när ljuset har varit som bäst. Häromkvällen var det helt vindstilla och jag var på rätt plats på rätt tid, min hyresvärd var ute och fiskade vid Getnäset precis när jag kollade badplatsen så jag hade första parkett att fota dem från bryggan. Och nej, jag besökte inte badplatsen för att bada utan bara för att kolla, för jag har inte varit där en enda gång trots att jag nästan ser den från mitt fönster!

I går gick jag upp Norra Ljungdalsberget. Inledningsvis tyckte jag att det var lite tråkigt då det var mycket dis och sikten begränsad, topparna längre borta var bara silhuetter. Men ju närmare horisonten solen gick, desto vackrare blev det. Plötsligt blev diset min bästa vän, den skapade fantastiskt fina lager som solens varma strålar färgade gula. Det blev en magisk kväll till slut, mycket likt augustikvällen i fjol när jag fotade samma effekt i Vålådalen.

I kväll var fortfarande varmt men lite mer moln så att det fina ljuset uteblev. Men två vackra kvällspromenader i rad var en fin avslutning till sommaren ändå. För nu vänder det och vi kommer att gå från sommar till höst i princip under en natt.

insekter i motljus
Det är några nykläckta insekter som svärmar i motljus men dock inte myggor som tur var
Fiskare
Fiskare
fjällbjörk
Lite gult går det att hitta här och var men för det mesta är björkarna fortfarande gröna. Lite tråkigt mattgröna för att vara ärlig, men i det här ljuset är det mesta vackert!
Snusestöten och Sylarna
Snusestöten och Sylarna
Norra Ljungdalsberget
Norra Ljungdalsberget
Fjällskog
Fjällskog
Tuvull i motljus
Tuvull i motljus
En magisk kväll
En magisk kväll
Sista ljuset
Sista ljuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen