Stortuvan runt

Det är en sak att väderprognosen säger att det blir mest soligt och en annan sak vad det innebär i verkligheten. Borde kanske sluta använda ordet ”soligt” och säga i stället ”klar himmel”. För det var så kändes i dag, det var mycket blå himmel jag såg men så fanns det ett envist stort moln framför solen och solen såg jag ungefär för två sekunder, bara så att jag hann tänka på om jag borde byta till solglasögon för att genast konstatera att det inte behövdes.

Molnet till trots så hade jag en trevlig tur runt Stortuvan, först upp genom Lill-Kesudalen och tillbaka genom Kesudalen längs foten av Stortuvan. Det är bra med snö nu, även på vindutsatta ställen som den stora myren i Lill-Kesudalen, vilket ger mig mycket hopp om fortsatta turer uppe på fjället! Slipper fundera på utrustningen och bara åka, snöskorna kan stanna hemma.

Vinden var inte helt skön men jag hittade ett trevligt ställe med lä och kunde sätta mig i snön för att fika. Jag hade utsikt tvärs över Kesudalen och såg hur ljuset lekte på andra sidan, lite diffust genom några snöflingor som irrade i luften. Vackert.

De sista kilometerna till bilen var inte lika sköna, jag hade tydligt tejpat dåligt för det var skavsår på gång på båda fötterna. Tänkte att det kanske beror på de nya strumporna för jag tyckte att jag tejpat exakt som jag brukar göra och jag har inte ens haft en känning tidigare. Hur i fridens namn överlevde jag åren innan jag hittade passande pjäxor och led av gigantiska skavsår… det var så mycket värre då än det var nu och ändå åkte jag med stela ben hur jag än försökte tvinga kroppen att röra sig normalt trots smärtan.

Note to self: snåla inte med tejpen nästa gång.

Lill-Kesudalen
Jag står i Lill-Kesudalen och ser bakåt, lite ljus är bättre än inget ljus.
Blå himmel, blå snö, vita moln i mitten
Blå himmel, blå snö, vita moln i mitten
Krustjärnstöten
Ljus på Krustjärnstöten men jag är alltjämt i molnets skugga
Ljuset leker på andra sidan Kesudalen
Ljuset leker på andra sidan Kesudalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen