Storsjö Kapell

Det var en rätt så intressant tajming med flytten. Termometern har inte visat ens ensiffriga temperaturer under hela den tid jag varit här och varje morgon utom nu i morse har det varit kallare än -20 grader. Först var jag orolig att jag flyttat till ett köldhål men det är faktiskt ganska kallt i hela Sverige just nu. Dock hörde jag att det brukar vara lite kallare i Storsjö än annanstans i trakten (för att inte glömma att Börtnan som gör reklam för sig själv för att vara ”kallast i Sverige” är bara några mil österut) men så var det även i Ljusnedal, så jag överlever.

Jag verkar dessutom ha anpassat mig till kylan ganska fort. Det var hopp om norrsken i går kväll så jag gick ut i vinst och förlust, har inte haft tid att reka någonting än (för mycket jobb) så jag bara kollade kartan och chansade. Och vann! Inte världens bästa plats men helt acceptabel för att vara en blind chansning och kort promenad från huset. Och så att det faktiskt blev ganska grönt bara någon minut efter att jag fått kameran på stativet. Men kylan alltså, jag hade inga problem med att stå där en timme kanske och använda kameran med bara händer. Det var -11 grader när jag kom hem och det tycker jag alltså numera är ganska milt. Allt är relativt, tydligen!

norrsken
Jag stod på en liten myr så jag hade träd omkring mig, det ser ut att vara ganska ljust just bakom träden men det gröna kom över trädtopparna också.
norrsken
Nu börjar det bli rött också
norrsken och vintergatan
Det gröna mot norr började dö ut, i stället blossade dessa röda stråk ut i öst. Den skarpögde kanske ser vintergatan bakom det röda.
norrsken och vintergatan
Det här var det sista spännande som hände, jag väntade ett tag till men föreställningen var över.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen