Norrskenstider

Jag hade visst lite för bråttom att posta gårdagens inlägg. Senare på kvällen började norrskensapparna plinga i mobilen så det var bara att ta på varma kläder och gå ut. För att nu hade det hunnit bli stjärnklart!

Jag har gått till Fröåtjärnen tre gånger nu under de senaste veckorna för att fota norrsken. Varje gång har jag blivit besviken, showen har uteblivit. Så nu tänkte jag inte besvära mig med tjärnen “för det funkar ju ändå inte”. Jag gick upp Förberget i stället och så fort jag fick fri sikt så kunde jag konstatera att jag precis missat lite norrskensdans. Det var dock fortfarande grönt på himmelen, en stor båge ganska högt upp vilket gav mig hopp och visst, efter några minuter började den röra på sig!

lekstuga och norrsken
Liten lekstuga i Björnlandet (led för barnen upp Förberget). Står man till höger om stugan så är det fri sikt mot Åreskutan utan några störande trädtoppar.
norrsken
Nu har den gröna bågen börjat röra på sig
Norrsken över Åreskutan
Norrsken över Åreskutan

Jag gick längre och längre upp backen och försökte hitta bättre bildvinklar. Egentligen hade jag tänkt att fota norrsken från toppen nån gång, alltså åka bil till Copperhill och sedan bara gå några hundra meter till toppen där det är ganska fri sikt. Men nu eftersom jag var lite tveksam om jag skulle få något norrsken överhuvudtaget så gick jag till fots, det var bara att när jag var nästan på toppen så hade norrskenet mattats av. Men jag måste säga att det var trevligt ändå, det var kul att gå i pannlampans sken genom detta vinterlandskap vi har nu!

norrsken
Nu börjar det blekna lite
norrsken
Det sista av norrskenet för kvället

Eftersom alla väderprognoser är rörande eniga om att det blir soligt i morgon samtidigt som det är mulet i dag så bestämde jag att jobba i dag och ha ledigt i morgon. Jag skulle bara göra en kort lunchpromenad nu, men så var det detta med det fina vinterlandskapet som gjorde att jag bara ville fortsätta att gå och på något sätt hamnade jag på Totthummeln igen. Däruppe var det samma tema som på Renfjället i går, solen försökte att bryta genom vilket gav lite färg åt molnen men annars var det bara grått. Det blir nästan lite overkligt när det ser ut så här!

frostig fjällbjörk
Normalt skulle man se Sadeln och Björnen i bakgrunden här
Granar på toppen av Totthummeln
Granar på toppen av Totthummeln, solen ger lite färg åt molnen i bakgrunden
Dimma på Totthummeln
Dimma på Totthummeln

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen