Adjö Björnen

Så nu är det dags att lämna Björnen. Det är som sagt lite blandade känslor, jag skulle gärna ha en till vintersäsong i Åredalen. Särskilt just nu när vi har väldigt mycket snö i Åre och betydligt mindre i Storsjö vad jag förstått. Men det blir säkert en vinter även i Storsjö och jag såg precis en prognos över hela vintern som säger att vintern blir lång. Så fråga mig igen i april och jag lovar att svaret inte blir ”vad kul med snö”!

Jag brukar publicera alla mina bilder på bloggen eller på sociala medier (du följer mig på Instagram hoppas jag?) men ibland händer det att jag inte har någonting vettigt att säga och bilderna kanske inte är så bra heller så jag låter dem bara ligga på hårddisken. Så jag tänkte att som parting gift visa några av dessa som jag samlat i och kring Björnen och berätta lite om hur det har varit att bo här (ganska bra som ni säkert fattar). Jag hoppas naturligtvis att det snart blir många bilder att visa och historier att berätta från Storsjö!

Ristafallet
Ristafallet har jag besökt två gånger, E14-sidan i fjol och den andra sidan i somras. Den här bilden är från i fjol, tog inga bilder på den andra sidan.
På sensommaren går solen ner bakom Mullfjället
På sensommaren går solen ner bakom Mullfjället. Jag har lite träd i vägen som ni ser men med tanke på att jag tog bilden ett par meter från min lgh så kan jag inte klaga!
Renfjället
Och vänder jag mig 90 grader så ser jag Renfjället i stället.
huset
Jag har visst aldrig visat en bild på huset där jag bor? Jag bor i lägenheten i skuggan, närmast till kameran.
litet bord och några stolar
När man går mot Skiers Hütte nedanför Lillskutan så går man över en bro och intill bron finns ett litet bord och några stolar. Ett lite annorlunda picknickställe.
häst vid Fröågruvan
En häst vid Fröågruvan, en av mina ”reservplaner”, alltså när ingenting annat fungerar så åker jag dit. Eller går eller cyklar. Är så nära.
området med döda träd
Åker man grusvägen till Fäviken så passerar man det här området med döda träd strax efter korsningen vid Stor-Grundsviken
Så ser det ut från luften
Så ser det ut från luften
jättefin och lång sandstrand
Vid Stor-Grundsviken finns en jättefin och lång sandstrand
utsikten från Förbergets topp
Huset där jag bor ligger i Förbergets sluttning. Det här är utsikten från Förbergets topp med hjälp av en drönare.
Fröåtjärnen
I en lite bredare vy ser man även Fröåtjärnen som är en så kort promenad från huset att jag besökt den mer gånger än jag kan räkna.
Fröåtjärnen och Åreskutan
Fröåtjärnen bjuder på bland annat denna utsikt.
se Åreskutan bada i morgonljuset
Det är mäktigt att se Åreskutan bada i morgonljuset. Att ta den här bilden kräver inte mer än att jag går till andra sidan av vägen.
Totthummeln
Totthummeln är en lite längre promenad och ett väldigt praktiskt sätt att få lite träning och en fantastisk utsikt. Den här bilden tog jag bara för ett par veckor sedan när det började bli ganska bra med snö på höjderna.
Klätterparken
Klätterparken var nytt i Björnen för i år, jag ser den faktiskt från mitt fönster!
konstsnö
Snökanonerna jobbade hårt i Björnen så fort det blev lite minusgrader. Jag tycker att man kan se att det är konstsnö, snötäcket är väldigt slät. Natursnö har struktur.
Så här ser det ut med natursnö
Så här ser det ut med natursnö. Bilden är från måndagen, nu ser träden lite mer ledsna ut eftersom det blev plusgrader och hårda vindar.
Björnlandet
Barnen har en egen vandringsled på Förberget med björnfigurer, lekstugor och väldigt irriterande högtalare som tutar ut barnmusik och barnsagor 24/7 som fortfarande får mig att titta omkring mig för att se var människorna är som gör så mycket väsen av sig. Och det kan ha hänt att hjärtat skippat några slag när jag stött på någon björnfigur i mörkret när jag varit ute och jagat norrsken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen