Enligt konstens alla regler

Augusti brukar vara härlig tid för vandring. Hyfsat varma dagar men ibland också frostiga nätter som gör att myggen dör. Myggen har visst dött men det där med varma dagar kan diskuteras. Augusti anno 2021 har bjudit på regn och när det inte regnat har det öst ner. Så när det blir en fin dag får man inte slösa bort den!

regn och dimma
En typisk syn i augusti hittills – regn och dimma.
regn på gång
Jag hade tänkt på att göra en lång kvällstur över Lillskutan men såg att det rörde sig lite åskmoln här och var och vände.
åskmoln
Och molnen kom allt närmare
häftigt moln
Med häftiga var de, molnen

Västerskutan

Jag gjorde Västerskutan i fjol. Jag visste att jag tog en genväg men jag försökte resonera så att toppen ändå räknas. Senare insåg jag att det inte funkar så och accepterade att jag måste göra Västerskutan på nytt och följa reglerna då! Jag har bara lämnat det för en dag när jag inte har bättre idéer, men det blev faktiskt bättre än så – en kompis var på besök i Åre och vi behövde en närliggande topp utan större konstigheter. Västerskutan blev alldeles perfekt och dessutom var det rätt väder just den dag som passade oss!

Vi parkerade i Huså och följde vägen upp till Bjelkes gruvor (vägen är förresten så bra att det skulle kunna gå att åka med bil, finns inte ens en bom!) och sedan leden mot Åreskutan, vek av på kammen till Västerskutan. Det var blött – haha, har ni hört mig säga det förut – men ingen fara, så länge du ser till att inte halka i gyttjan. I det stora hela blev det en fin tur i härligt sällskap och nu kan jag bocka av Västerskutan på riktigt!

ren som följde oss på Västerskutan
En ren som följde oss på Västerskutan
Utsikten mot Kallsjön
Utsikten mot Kallsjön
moln över Åreskutan
Ett moln över Åreskutan. Vi såg massor av folk på toppen men bara två andra människor på Västerskutan.
Liten pöl på Västerskutan
Liten pöl på Västerskutan
vandrare på Västerskutan
Mitt sällskap på väg ner

Turen

  • Längd: 15,8 km
  • Stigning: 941 m
  • Tid: 6 tim 3 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen