En tudelad vinter

Tre veckor av varmt och blåsigt och stundtals regnigt väder avslutades med en snöstorm i går, vi har fått tillbaka i stort sett all den snö som hann töa bort. Idag var det visserligen fortfarande blåsigt (Yr till och med flaggade för hård vind) men solen var ute och det var jag med – på skidor. Det var tufft i motvind men samtidigt ändå skönt, jag hade rätt kläder på mig och behövde varken frysa eller svettas (efter den första långa uppförsbacken i varje fall). Jag hade även lunch med i ryggsäcken men det var omöjligt att hitta lä så till slut drack jag min Huel lite snabbt bakom en gran med ryggen mot vinden. Skön solgropshäng hinner det säkert bli senare under den femte årstiden!

Finns inte så mycket mer att säga om dagens tur, bilderna får berätta resten. Och lite video filmade jag också! Men jag börjar med några bilder som jag tog under veckan när nederbörden började gå från regn till snö.

Snödrivor i Språngsdalen
Bild from torsdagen 4 mars. Det finns mäktiga snödrivor på den västra sidan av Språngsdalen, finns till och med en skylt som varnar för laviner. Det stoppar dock inte föräldrar att låta sina barn leka i drivorna. I dag så jag en pappa med sitt lilla barn åka rutschkana ungefär nedanför detta träd.
Kläder efter väder
Kläder efter väder! Jag var ute i snöstormen i går. Lite jobbigt när glasögonen blir immiga med huvan. 😀
från Språngsdalen igår
Även denna bild från Språngsdalen igår. Sikten var verkligen ingenting att skryta med.
Blåsigt på Ottfjället
Och idag var solen framme! Jag hade funderat lite grann att göra någon topptur, men som det ser ut att blåsa på toppen så hade man nog knappt kunna stå upp där. Ottfjället i bilden.
Mina spår är redan översnöade.
Jag var den första efter stormen att åka här. Mina spår är redan översnöade.

Stora vidder på Platån
Stora vidder på Platån, Ottfjället i bakgrunden

Vinden skapar mönster i snön
Vinden skapar mönster i snön. Anarisfjällen i bakgrunden, där är det antingen låga moln eller så mycket snö i luften att topparna inte syns.
Norra sidan av Språngsdalen
Norra sidan av Språngsdalen. Man kan precis ana Skraupvalen i bakgrunden till vänster.
Det började snöa också
Det började snöa också, blev fint i motljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top