Vintermagi

Det är inte roligt att behöva jobba sju dagar i veckan. Det är roligt med lön naturligtvis, men nu när jag jobbat genom jul- och nyårshelgerna så har jag stundtals saknat den tiden då lönen tickade på även om jag inte hade någonting att göra en hel dag… nå ja. Fördelen med mitt nuvarande jobb är att jag kan gå ut för en lång tur mitt på dagen (och sedan jobba på kvällen i stället). Och det är precis vad jag gjorde idag. Jag till och med åkte en längre tur än planerat, för landskapet var så galet fint att jag fick tvinga mig att vända hem för att inte förlora alldeles för mycket arbetstid.

Om det inte blåser för hårt (och det ser det inte ut att göra) så kan det bli ännu finare på söndag då väderprognosen utlovar sol. När har jag senast sett solen? Hur ser solljus ut – eller blå himmel? Jag skänker en tanke till de som bor norr om polcirkeln. Ibland vill jag flytta norrut för att uppleva polarnatten men just nu är jag inte helt säker på det…

Dagens tur var inte konstigare än Platån för femtielfte gången. Jag vill inte ta bilen någonstans för det skulle äta upp för mycket tid som jag som sagt behöver för jobb just nu. Två veckor till, sedan ska jag se till att få lediga helger!

Ottfjället gömmer sig
Låga moln igen, Ottfjället gömmer sig.
Statliga granar under ett snötäcke
Statliga granar under ett snötäcke
Ottfjället är blå och björkarna vita
Märklig färgkontrast. Det är samma vitbalans över hela bilen men Ottfjället är blå och björkarna vita.
Snötunga grenar ramar in stammarna
Snötunga grenar ramar in stammarna
Lunchpaus på Petterfjället
Lunchpaus på Petterfjället, måste vara helt underbart när Ottfjället syns helt!
Snölandskap
Igen, tänk om fjället i bakgrunden var synligt…
Det snöade kraftigt en stund
Det snöade kraftigt en stund. Mer fluff! Björken är samma som i den första bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen