Kyla

Jag verkar ha blivit mindre köldkänslig på mina äldre dar. -20 grader för några år sedan skulle ha fått mig att stanna inne, numera innebär det endast att jag tar på mig tjockare vantar och mössa. Tunn underställ, ylletröja och Fjällräven Keb jacka (=1 lagers skaljacka) räcker bra.

Idag var det en sådan tjocka-vantar-och-mössa dag. Det var -19 grader när jag åkte på förmiddagen och -22 när jag kom hem på eftermiddagen. Däremellan hade jag några timmar på Platån och Hållfjället där det var lite mildare och solen faktiskt värmer, trots att vi fortfarande är inne i januari.

Det var sagolikt vackert igen med frostiga träd. Jag tror inte jag någonsin har upplevt en bättre januari faktiskt, min bildstatistik ljuger inte – mitt genomsnittliga antal bilder i januari är 21 (2002-2020) och nu i kväll är jag uppe på 79 för januari 2021. Och då har vi helgen kvar. Så ni förstår att det här är helt osannolika siffror och det är tack vare det fina vädret vi haft med perioder av snöfall, dimma och solsken vilket är en oslagbar kombo på vintertiden, samtidigt som jag har tillgång till fin fjällmiljö från dörren. Om ni är nyfikna på hur många bilder jag tog i januari i fjol? 14 blev det. Inte en snöflinga i någon av dem.

Kläpphögarna
Kläpphögarna
några moln kvar på förmiddagen
Det var några moln kvar på förmiddagen men de försvann under dagen
Solen ligger ganska högt över Ottfjället
Solen ligger ganska högt över Ottfjället numera men i Ottsjö ser man bara skuggsidan ändå
skidspår
Underbart att åka genom detta sagolandskap
Tjockt med frost
Tjockt med frost
Fjällbjörkar
Fjällbjörkar och skuggor
Solen har precis försvunnit bakom Ottfjället
Solen har precis försvunnit bakom Ottfjället och Platån ligger i skugga, men på Välliste är det ljus

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen