Nytt försök

November månad har varit osedvanligt varm och all den snö som har fallit från och till sedan oktober har försvunnit, endast de högsta fjälltopparna hade några vita fläckar kvar. Men den här veckan har det hänt grejer, i torsdags gjorde jag ett försökt att komma till kalfjället men det fick jag ge upp med, i snödrivorna var det snö upp till knäna och det blev helt enkelt för jobbigt att fortsätta. I går gick jag till Byxtjärnen och hade äran att vara den första sedan snöfallet att gå dit, så det blev ett riktigt träningspass. Fick ångra lite att jag inte tog snöskor, men det gick med lite sisu i stället. Under tiden som jag stod vid tjärnen och väntade på ljuset kom det ett par grupper dit så på tillbakavägen hade jag en upptrampad stig, vilken lyx!

I dag har det varit plusgrader och snötäcket har tunnats ut (blåser hårt dessutom) men jag tror inte att all snö hinner att försvinna för det ska åter bli minusgrader nästa vecka. Så vågar jag hoppas på att vintern är här för att stanna nu?

Åreskutan sett från Byxtjärnen
Åreskutan sett från Byxtjärnen
Blåstenen
Blåstenen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen