Renfjället

Tänk att bor jag här nu, i Åre! Jag ser självaste Åreskutan när jag sitter framför datorn, Renfjället när jag blickar till vänster och även Mullfjället syns från ett fönster. Dessa tre fjäll är naturligtvis högt på min lista av toppar jag vill bestiga, annars blir jag bara provocerad av att dagligen se fjäll jag inte besökt än.

Jag hade en kompis på besök och hade tur med vädret, det blev en dag med sol… även om det såg lite illa ut med dimma när vi åkte. Målet för dagen var Renfjället och vi åkte till Edsåsdalen, kollade om det går att åka en väg en bit upp fjället för att spara oss några höjdmeter och visst gick det. Det mest fantastiska var att dimman låg bara i dalen så när vi parkerade bilen var det redan blå himmel och varmt solsken, samtidigt som vi såg dimman ligga kvar i dalen. Så vackert!

Stigen upp var en blöt historia men inga svårigheter annars. Bara en enorm lycka att känna att detta är nu min vardag igen, tänkt att kunna fjällvandra när som helst jag vill!

Dimma i dalen, Ottfjället i bakgrunden
Dimma i dalen, Ottfjället i bakgrunden
Dimman ligger kvar
Dimman ligger kvar
Vy från Renfjället
Vy från Renfjället till Storulvån-hållet, Storsnasen i mitten i bakgrunden
Dimma och blå himmel
Dimma och blå himmel, vy österut

Åre

Jag har aldrig gillat Åre, tycker att bykärnan är osvensk och ocharmig. Nu när jag sett lite mer har jag bara fått mitt intryck bekräftat, jag kan inte riktigt se att jag någonsin kommer att gilla Åre. Allt är riktad mot stockholmare och allt kostar multum, det går inte ens att handla på ICA utan att betala för parkering. Ni kan tänka er vad prisnivån på ICA ligger på. Jag har alltid haft den här motsättningen Funäsdalen vs Åre i mitt huvud och Funäsdalen vinner, alla gånger. Men jag kan inte förneka att det finns fördelar med att bo i Åre, och för mig är det närheten till fjällen mellan Indalsälven och Ljungan. Platser som jag velat se/besöka i många år som Vålådalen och Höglekardalen som är utmärkta utgångspunkter för fjällturer, nu har jag nära till dem. Det är inte långt till Storulvån heller, där har jag redan varit flera gånger men det finns mängder av fjälltoppar som är bara en dagstur borta från Storulvån. Så jag kommer att ha fullt upp med att samla toppar, och det är precis det jag var ute efter när jag bestämde att flytta hit. Jag har dock den här lägenheten bara till slutet av november, men jag gör mitt yttersta för att hitta ett annat boende i närheten. Kommer inte gråta floder om det inte är just Åre…

Åre Björnen
Huset där jag bor syns i bilden till vänster i en lång rad av hus strax ovanför fjällkanten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen