Melodifestivalen

Jag säger det på en gång. Jag älskar Melodifestivalen. Jag har älskat Eurovision Song Contest så länge jag minns, och Sverige är ju det lovade landet när det gäller just ESC.

Naturligtvis är de sex lördagskvällarna med delfinaler, andra chansen och finalen de bästa kvällarna av året. Ja förutom de tre kvällarna i maj med ESC.

Melodifestivalen 2020 Delfinal 1

I år drog Mello-cirkusen i gång i Linköping. Japp, staden dit jag har 4 mil att åka. Först tänkte jag att det är ett bra tillfälle att se det live, jag har ju aldrig varit så här nära till tävlingen. Men så tänkte jag att usch, ingenting är så tråkigt som att gå till årets fest helt ensam. Med en vecka kvar, kollade jag om det fortfarande finns biljetter. Och det gjorde det! Och nu blev jag riktigt sugen, så jag slängde en fråga på Facebook i fall någon av mina svenska vänner vill åka. Föga förvånande fanns det ingen som ville, men så fick jag svar från min syster. Som bor i Finland! Helt underbart, hon kollade hur hon bäst tar sig till Sverige, hittade en resa som funkar och jag bokade biljetterna till Mello. Det fanns ingenting att välja från om man vill sitta bredvid varann, så jag tog det enda som fanns kvar – rad 12 på parketten.

Jag hämtade syrran från Linköping i fredags kväll, vi gjorde lite sightseeing igår och åt middag i stan innan showen.

Saab Arena i rätta färger
Saab Arena i rätta färger

På arenan när vi skulle gå till våra platser insåg jag att våra platser var ännu bättre än jag hade tänkt på förhand. Rad 12 är väldigt nära till scenen! Och så dessutom satt jag bara två meter från en plattform där en av programledarna stod några gånger under kvällen. Och japp, vi kom med i bilden, även om det inte går att känna oss igen om man inte vet vad man ska kolla.

Melodifestivalen 2020
Jag och min syster mellan programledaren och Robin-affischen (till höger), i mörkret så vi knappt syns

Bredvid oss satt en grupp som hejade på Robin Bengtsson, de hade några affischer över och jag fick en. På förhand var Robin min favorit, men efter jag sett framträdanden så tyckte jag nog att The Mamas var bäst och hela arenan höll med. Det var verkligen liv i publiken under deras framträdande! Gissa var The Mamas hejaklack satt… framför oss!

Själva showen var helt underbar. Det var inte mina favoritartister i delfinal 1, men det spelar ingen roll, bara det att jag fått se hur allt går till på plats var värt entrén. Och jag kan också konstatera att stämningen i tv-rutan kommer inte ens nära till stämningen man upplever på plats. Folk hejade och klappade och sjöng med, detta uppfattar man inte på tv på samma sätt man gör på plats eftersom på tv sätts fokuset på artisten och sången.

Melodifestivalen 2020
Finalisterna The Mamas och Robin Bengtsson

Blir ännu mer kul att följa Mello efter detta, nu när jag kan tänka mig hur de har det på arenan!

Veckans Fynd är därmed Melodifestivalen 2020 delfinal 1, trodde ni nåt annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen