Morgon

När jag gick förbi Väsby branters branta brant för ett par veckor sedan, tänkte jag att klippväggen ser säkert fin ut i morgonljuset. I morse var jag ute tidigt och cyklade dit, inte ett enda moln på himmelen. Det blev en lång väntan, jag hade gott om tid att testa olika kompositioner men till slut satt jag mig ner i mossan och bara lyssnade till naturen. Hackspettarnas morsekod, korpens vingslag, småfåglarnas kvitter, rovfågelns skrik som för tankarna till vildmark. Det var vackert.

Morgonljus

Efter en timme när ljuset hade nått toppen av den stora klippväggen som jag hade tänkt blir fin med belysning, insåg jag att solen kommer helt enkelt inte tillräckligt högt hela dagen för att hela klippan skulle ligga i solljuset. Jag måste prova igen om några veckor, men det blir ändå inte helt hur jag tänkt, för solen måste tydligen ligga ganska högt för att nå foten av klippan, och då är ju inte ljuset så fint längre. Nåja. Jag gjorde åtminstone ett försök, det var länge sedan sist.

Morgonljus på Väsby branters brant
Morgonljus på Väsby branters brant

Jag fortsatte cykelturen till en tjärn i närheten för att logga en geocache. Det visade sig vara ett fantastiskt fint ställe nu på morgonen när det var spegelblankt. Det var första gången jag sett speglingar här, för det har faktiskt varit ganska blåsigt hela tiden. Jag undrar om det är normalt att det blåser så mycket här, eller är nåt med den här ovanligt varma vintern.

Sedan åkte jag genom Helvetets portar (det heter så!), kollade en fin utsikt från en hög klippa, loggade ett par cachar till. En underbar morgon, helt enkelt!

Spegelblankt
De flesta bilderna jag tog här blev lite skakade, eftersom någon idiot hade glömt att slå på stabilisering (efter att tidigare använt stativ), jag nämner inga namn. Som tur är så blev den här skarp så jag behövde inte kasta bort alla.

Veckans fynd

På förhand tänkte jag att Linköpings fotoklubb skulle bli veckans fynd, jag åkte till mötet i tisdags. Men nja, jag undrar om det här med fotoklubbar ändå är rätt för mig, jag är tveksam om jag vill gå med. Det bara känns som att klubbar blir mycket prat och lite verksamhet, det ligger i deras natur. Men inte i min natur. Så Veckans Fynd #3 blir då de små ekarna i Bodas naturreservat igår. Visste inte sådana existerar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen