Giertebåvne

Det är inte helt lätt, men än finns det nya tusenmeterstoppar i Funäsfjällen för mig att erövra (jag har räknat att det finns ungefär 90 toppar över tusen meter, beror lite på hur man definierar en fjälltopp). Så i söndags gjorde vi en liten tur till Giertebåvne, som jag inte besökt än. Jag hoppades på fina vyer mot Skarsfjället, för väderprognosen lovade fint väder.

Men så var det med det här eviga problemet. Väderprognosen. Solen räckte ut en mellanfinger åt prognosen och försvann innan vi kom till Ramundberget. Som bäst fick vi en liten glimt av solen under turen, så det gällde bara att gilla läget. En trevlig vandringstur blev det i varje fall, även om de fina bilderna jag hade tänkt på uteblev. Utsikten mot Skarsfjället är säkert alldeles hänförande från Giertebåvne, men nu ville ju molnen inte lyfta över fjället så toppen såg vi inte!

Skarsfjället
Det mesta vi fick se av Skarsfjället
Haftorsstöten
Haftorsstöten fick lite sol
Grönvålen
Den lilla toppen av Grönvålen syns också från Giertebåvne
Fjällandskap
Landskapet ser mer dramatisk ut med snö och växlande ljus
Giertebåvne
Sista av höstfärgerna vid Giertebåvne
Vattenfallet vid Giertebåvnestugan
Vattenfallet vid Giertebåvnestugan. Det finns inget namn på varken fallet eller ån vad jag vet, så vi får väl kalla detta för Giertebåvnefallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen