Blått, vitt och kallt

Den långa varma perioden äntligen tog slut, och så började det att snöa. Allt som hade töat bort, ersattes med ny fluff. Och nu blåste inte heller, så de kala fläckarna på fjället är nu täckta. Skönt!

Svaaletjahke

Nätterna har varit rejält kalla, det var -29 grader i morse. Men solen värmer otroligt mycket, och jag fick ta av mig jackan när jag svettades upp backen. Jag åkte från Ramundberget mot Klinken, och svängde till skoterleden mot Fältjägarstugan. Då är det ungefär 200 höjdmeter mer eller mindre brant (mycket mindre, jämfört med vinterleden nära Ramundberget) till kalfjället, och därifrån är det snällt upp till Svaaletjahkes rastskydd.

Skarsfjället
Skarsfjället

Vyerna är helt enorma så här års. Det vita får landskapet verkligen se större ut än på sommaren, jag skojar inte! Trots allt det vackra så hade jag lite svårt att hitta några bilder, men man behöver inte alltid fota allt man ser. Jag var nöjd med att bara vara däruppe, mitt i fjällen, mitt i det vita, mitt i tystnaden på en lugn dag.

Svansjöturen

I går tog jag Fjällspåret i Tänndalen. Det visade sig att det inte var preparerat hela vägen (även om det är markerat på spårkartan), men det gjorde ingenting för mig. Snön är hyfsat kompakt på kalfjället, så det var inga problem att åka utan spår. Jag bestämde att sikta på kammen på nordöstra sidan av Svansjön, och toppade Våkkläppen.

Det går nästan inte att fatta hur vackert det är. Ni som aldrig har upplevt fjällen under vårvintern har ingen aning vad ni missar! Bilderna kan omöjligen göra rättvisa åt upplevelsen!

Gran på fjället
En gran som snart flyttar upp höjden av trädgränsen
Utsikt mot Hamrafjället och Skarvarna
Utsikt mot Hamrafjället och Skarvarna
Utsikt från toppen av Våkkläppen
Utsikt från toppen av Våkkläppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen