Spår

Nu är det fint! Det har snöat hela dagen med bara några få minusgrader, jag verkligen älskar det här vädret. Det bara skriker vinter, i all den tystnad som den fallande snön skapar.

Anåfjällspåret

I torsdags åkte jag Anåfjällsspåret plus den lilla biten upp till kalfjället. Det är lite ont om snö däruppe så de har inte spårat mer än strax över skogen, i fjol var det spår nästan halvvägs till toppen. Jag skrämde upp en stor flock fjällripor och kom att tänka på att jag har sett väldigt mycket fjällripor i år. Är det bara jag eller är det ett ovanligt bra år för ripor?

Fjällripa
And we have liftoff!

Ånnfjällstjärnen

I går var jag uppe på Ånnfjället igen, den här gången med glidsnöskor längs vinterleden från Mittådalsvägen. Skulle ha varit bättre med vanliga snöskor dock, leden är ganska upptrampad nu och som sagt, det är inte så mycket snö på kalfjället och det är bitvis isigt också.

Det såg ut att bli fint, molntäcket började spricka när jag var på väg upp, men så plötsligt blev det tvärtom och det blev faktiskt lite sämre sikt när molnet sänkte sig över fjället. Så utsikten var ingenting att hurra för, men det var väldigt intressant att se spår i snön. Massor med ripor, naturligtvis, men så fanns det en rad av tassavtryck… måste väl vara järv?

Utsikten när jag kom upp från skogen. Ormruet i mitten.
Utsikten när jag kom upp från skogen. Ormruet i mitten.
Ormruet
Och några minuter senare, molntäcket har sänkt sig
Toppen i molnen
Toppen i molnen (i höjd med Ånnfjällstjärnen)
Spår efter en järv?
Spår efter en järv?

Snöfall

I dag gjorde jag en liten promenad för att njuta av snöfallet. Stackars kamera, inte för att den blev blöt av snön, men autofokusen kämpade hårt, och missade för det mesta faktiskt. Det blev många oskarpa bilder att kasta bort! Men jag tar ju alltid några extra just i fall, och taktiken lönade sig idag.

Nu när jag kollar väderprognosen, ser jag att det är lite varmare väder på gång. Plusgrader, till och med. Träden kommer att se tråkiga ut, men helt ärligt, lite skönt är det att slippa ha en hel månad med -30 grader som i fjol!

Stugan vid Tevsjön
Stugan vid Tevsjön
Vedbodåsen syns knappt
Vedbodåsen syns knappt
Gamla spår efter en älg eller ren
Gamla spår efter en älg eller ren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen