Ljusare

Det har varit många gråa dagar den senaste tiden, men nu är ljuset på gång. Jag har gjort ett antal turer med varierande resultat och färgskalan har gått från svartvitt till blåvitt. Funkar för mig, alla gånger!

Baksidan av Ormruet

I lördags tänkte jag kolla Västra Ruvallen, men åka dit “bakvägen”, dvs från Mittådalsvägen och bakom Ormruet. Det såg ganska enkelt ut på kartan, egentligen bara rakt västerut. Verkligheten var en helt annan historia, för terrängen tvingade mig att konstant ta små omvägar och efter jag kollat GPS:n för femtielfte gången och konstaterat att jag var på väg mot fel håll, gav jag upp. Västra Ruvallen får vänta tills nästa gång! Men jag fick se Ormruet från “baksidan”, så det lite nytt för mig i varje fall.

Ormruet
Ormruet

Tour de Rieme

I måndags var ute med skidor, jag hade en liten plan men med flera alternativ om inte första valet funkade. Jag åkte from Bruksvallarna mot Össjöstugan, jag hoppades på att kunna ta mig upp Hästkläppen eller Mojskläppen. Leden till Össjöstugan är trampad men sen när man kommer till ledkorsningen där man svänger antingen mot Svalåtjärnen eller Långbrottstugan, så var det inga spår att följa. Jag testade att åka i lössnön men jag sjönk för mycket, det skulle inte ha varit roligt att åka många kilometer så. Då följde jag spåret till Össjöstugan i stället, och därifrån tog jag skoterleden runt Rieme och tillbaka till Bruksvallarna.

Det borde ha varit en solig dag, men det var ett envist moln framför solen som gjorde att ljuset var ganska tråkigt. Får skylla mig själv, jag hade solbrillorna på. Alltså 99,9% blå himmel och sen den där molnstrimman som inte rörde sig framför solen!

Össjöstugan
Jag tror att Össjöstugan har stängt i år!
Anåfjället i fjärran
Anåfjället i fjärran
Eftermiddagssol på Rieme
Eftermiddagssol på Rieme

Svansjökläppen

Den tredje turen i fyra dagar, nu med snöskor. Och äntligen sol! Jag hade ju inte solbrillorna med mig, efter gårdagens läxa. Jag parkerade vid Hamrafjällets lift och tog skoterleden mot Svansjön. Det är delvis ganska brant upp och snöskorna var definitiv rätt val, men det är inte långt att gå. Bara en dryg 100 höjdmeter och så är man uppe i det vita landskapet och det var så vackert att jag var stum av beundran. Jag stannade flera gånger, bara stod där och tittade runt mig, det går inte att beskriva känslan. Jag vet att det är många som inte gillar snö, och jag förstår att snön är en olägenhet när man bor i stan. Men häruppe med vita fjäll och blå himmel, jag tror att även den mest inbitna snöhataren skulle ge sig!

Jag har aldrig tagit den här leden förut, men jag kommer definitivt att ta den igen, och gå lite längre förbi Svansjökläppen och mot Bolagen. En perfekt tur med snöskor, snön är så pass kompakt att den bär väl. Jag verkligen gillar att gå med snöskor, det är naturligtvis för att det är vandring. Det är en befriande känsla jämfört med skidor (eller glidsnöskor), där händerna måste hålla stavarna hela tiden.

Så nu tittar jag på väderprognosen och det ser bra ut. Gråa dagar blandade med sol, och temperaturer som gör utelivet en skön upplevelse. Känns att den femte årstiden är här!

Svansjöskläppen längst till höger
Svansjöskläppen längst till höger
Trippel
Trippel
Svansjökläppen
Svansjökläppen
Svansjön
Svansjön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen