Vallarfjället

Dagarna blir kortare, det är knappt sju timmar av dagsljus. Det finns inte så jättemycket utrymme att bestämma turen efter väderförhållanden, utan man tar det man får. Vissa dagar har jag haft tur och det bästa vädret är precis när jag var ute, och andra dagar blir det tvärtom. Den senaste veckan har det varit ungefär 50/50, det tar jag!

Vallarfjället

Dagens tur gick till Vallarfjället. Det är ett lågt fjäll och man knappt uppfattar att det är ett fjäll när man ser den från längre håll, det liknar mer en platå som Flatruet. Men när man kommer närmare, ser man hur toppen höjer sig från platån. Så det är egentligen inget märkvärdigt fjäll, men det har vissa egenskaper som gör det intressant. Läget, läget och läget. Det är nämligen så att vinkeln gentemot Stor-Mittåkläppen är perfekt, och utan rätt vinkel är ju Stor-Mittåkläppen inte så speciell. Men härifrån ser man den bekanta profilen, och det skadar dessutom inte att Skarsfjället och Helags höjer sig på varsin sida om Stor-Mittåkläppen för att skapa traktens bästa horisont!

Med tanke på just vilken fin vy man har från Vallarfjället, så är det lite förvånande hur sällan jag kommer hit. Det här är faktiskt blott den andra gången här! Den första gången besökte jag toppen, som ligger på den södra ändan av fjällryggen. Nu gick jag till den norra ändan i stället, och tog bilder för ett panorama. För den här fantastiska horisonten tjänar ingenting mindre än ett stort panorama!

Utsikt från Vallarfjället
Utsikt från Vallarfjället. Klicka för en större bild!
Närmare till traktens två finaste toppar, Stor-Mittåkläppen och Helags
Närmare till traktens två finaste toppar, Stor-Mittåkläppen och Helags
Skarvarna har en egen klimat, dolda i molnen igen på denna fina dag.
Skarvarna har en egen klimat, dolda i molnen igen på denna fina dag.
Den lilla toppen av Vallarfjället
Den lilla toppen av Vallarfjället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen