Brunkulla

Kära dagbok,

Viljan finns men kroppen orkar inte. Jag har varit på gång en hel vecka med lite taskig nattsömn ibland, och nu räcker det. Jag var på golfträning i går kväll men fick ge upp halvvägs, varken kropp eller huvud hängde med längre. Jag vet att jag behöver minst ett par vilodagar per vecka, men det verkar som om elcykeln är lite lurig. Jag behöver inte jobba hårt när jag cyklar, och så blir det långa turer. Men det är ju inte direkt vila när du ändå måste trampa hela tiden, elen hjälper bara när fötterna rör sig.

I går cyklade jag till Ramundberget för att leta efter guckuskor och brunkullor. Hittade både och, till min stora glädje. Guckuskorna var redan lite överblommade men det var många av dem! Jag visste inte ens att det växer guckuskor här i trakten, men som floraväktare har jag fått tillgång till hemligstämplat material. Så fråga mig inte var de finns!

Planen var att fortsätta ända till Klinken för att leta brunkullor, men regnet hade en annan åsikt. Jag hittade en individ strax innan man kommer till Ramundberget och då började de första dropparna falla, så jag vände hemåt. Vilket var lika bra det, med tanke på hur trött jag var.

Och förresten. Idag sade jag upp mig formellt. Jag har fortfarande ingen aning vad jag ska syssla med i framtiden.

Brunkulla
Brunkulla (Gymnadenia nigra)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen