Skånes högsta punkt

Skånes högsta punkt – Magleröd (Söderåsen) 212 möh

På väg mot Skånes högsta punkt valde navigatorn att leda mig längs en slingrande väg genom en vacker bokskog. Jag stannade för att sträcka benen i denna förtrollade skog, och det var lika bra det. För Skånes högsta punkt hade inte mycket att bjuda, flera radiomaster igen och en sliten skylt i busksnåret!

En till ny växt för mig, rosenrips! Med Skånes högsta punkt i bakgrunden.
Fint, vad?
Vägen genom den vackra bokskogen

3 kommentarer

 1. Anders Jinderbrink

  Men…..enligt många kartor ligger Skånes högsta punkt på Hallandsåsens skånska sida, 214 metrar över havsnivån. Jag vet ente vicket som stämmer.

  • Minna

   Hej Anders! Intressant! Jag vet faktiskt inte hur det är, jag bara gick efter det som jag hittade i alla källor när jag googlade, vilket är att Magleröd är den högsta punkten. Jag hoppas att det inte blir en ändring i det… är ganska långt för mig att åka till Skåne. 😉

 2. Anders

  Boka in två veckor i Skåne nästa år, så kan ni undersöka den saken å massa annat! Den bästa tiden e från april ti september Ni kan ju tillåme komma ti Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen