Ånnfjället

4 av 60 toppar i Funäsfjällen
Ånnfjället är det näst mest besökta fjället i Funäsfjällen, skulle jag vilja påstå. På sommartiden kan parkeringen vara överfull. Så är man nybörjare, då är Ånnfjället en perfekt tur. På den tiden visste jag förstås inte vilken stor roll Ånnfjället skulle spela senare i mitt liv. Nu kan jag se toppen från mitt fönster och bortsett från Funäsdalsberget, så är Ånnfjället det fjäll jag besöker mest. Inte toppen alla gånger, för det finns så mycket annat att se, till exempel mitt smultronställe nedanför toppen vid trädgränsen. Och det blir många besök på vintertiden också, då från Nordic Ski spåret som kommer så högt upp att kalfjället är nära.
Kalendern säger midsommar, men egentligen är det bara försommar här i fjällen.
Kalendern säger midsommar, men egentligen är det bara försommar här i fjällen.
Krypljung
Krypljung
Min första bestigning av Ånnfjället
Min första bestigning av Ånnfjället
(Inlägget skrivet 2018-09-15, men daterat för första bestigningen.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen