Stor-Mittåkläppen

2 av 60 toppar i Funäsfjällen

Som en nybörjare är det bra att välja toppar där det rör sig mycket folk. Stor-Mittåkläppen är utan tvekan det mest populära fjället i Funäsfjällen, inte minst pga det fina våffelstugan Djupdalsvallen. Men det är också en kort vandring, blott 2 km, med en bra chans att se blommor som annars kan vara svåra att hitta i Funäsfjällen.

Ibland har man tur – när jag höll på med gullspiran på toppen av berget, träffade jag en annan botanik-intresserad fotograf. Vi håller fortfarande kontakt, och det har blivit många fototurer under åren!

Gullspira på toppen av Stor-Mittåkläppen
Jag var ovan vid fjällflora så jag var alldeles förtjust att hitta gullspira på toppen av Stor-Mittåkläppen
Stor-Mittåkläppen från Hågna
Den klassiska vyn när man åker till Djupdalsvallen
Stor-Mittåkläppen från Telet
Stor-Mittåkläppen från Telet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen