Höst på Platån

Tanken var ju att jag skulle bo kvar i Ottsjö och då kunnat följa hur årstiderna skiftar på Platån. Så blev det inte som bekant och jag har prioriterat toppturer till den mån att jag inte brytt mig om att ta mig till Ottsjö för en tur på Platån eller till Ridvadet (skulle ju kolla att vada där men det blev ingenting av det heller). Bättre sent än aldrig, höstfärgerna har inte blåst bort än trots att det nästan stormade i går, så nu gick jag och kompisen den markerade sommarturen på Platån!

Det skulle ha varit soligt men som det händer ibland när dagarna blir kortare så försvinner molnen inte trots högtryck. Det var ganska varmt dock, en trevlig dag att vara ute helt enkelt. Jag var säker på att det skulle vara fullt på parkeringen men det fanns bara ett par bilar där när vi kom, det var heller inte folk vid Platåkåtan. Vi fortsatte vidare till Högåsens utsiktstorn och klättrade upp för fika och fortsatte sedan mot Kläpphögarna. Nu tilltog vinden lagom till när vi kom till den stora öppna myren och så behagligt var det inte alls längre, fram med handskarna.

Men så på Kläpphögarna hade vinden avtagit och det var magiskt vackert! Vi fikade igen och nu började det se ut som att molnen äntligen var på väg att försvinna så vi fikade lite till och belönades med det varma solljuset som fick höstfärgerna att glöda.

Nu när solen var ute blev det varmt att gå, nästan så att en t-shirt skulle ha räckt när vi hoppade och klev över gyttjepölarna på väg till parkeringen. Väl där upptäckte vi att visst var det folk ute, det var bilar överallt och jag förmodade att det inte fanns ett enda ledigt bord kvar vid Platåkåtan. Det är verkligen inte svårt att förstå att Platån är så populär, det är en lätt och lagom tur som ger väldigt mycket utsikt och upplevelser!

Dvärgbjörk
Dvärgbjörk
Utsikten från Kläpphögarna
Utsikten från Kläpphögarna
Utsikten från Kläpphögarna
Samma utsikt med Rekhuvudet i bakgrunden (den lite spetsigare saken ungefär i mitten)
på Ottfjället och Ottsjön ligger skuggan kvar
Solljus på oss men på Ottfjället och Ottsjön ligger skuggan kvar
Hållfjället
Även Hållfjället ligger under molnen

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen