Adjö Åreskutan

Redan i början av augusti, strax efter jag flyttade hit, gick jag upp Förberget och upptäckte att utsikten mot Åreskutan är fin från skidbackarna där. Jag planerade att gå upp någon morgon för att ta en bild på det första ljuset som träffar toppen men det har av varierande orsaker inte hänt. Jag har iofs morgonbilder på Skutan med de är tagna intill mitt hus där utsikten är minst sagt begränsad, både träd och hus som står i vägen.

I morgon flyttar jag till Ottsjö så tiden börjar rinna ut för morgonbilden. Ibland ska man ha tur och den här helgen har varit magiskt fin, så i morse gick jag ut halv nio för att kunna fånga det vackra morgonljuset på Åreskutan. Och det fick jag!

Det var det sista jag hade på min att-göra-lista här i Åre. Jag är nöjd med vad jag hunnit göra under dessa fyra månader och ser verkligen fram emot att utforska Ottsjö som på kartan ser ut att bjuda på stor variation av både sommar- och vinterleder. Att Vålådalen är så nära att jag kan cykla eller åka skidor dit skadar inte. Så det ska bli roligt!

Åreskutan på morgonen
Åreskutan strax innan solen kom upp
Första ljuset på Åreskutan
Första ljuset smeker toppen
Klar himmel ovanför Åreskutan
Klar himmel ovanför Åreskutan
Åreskutan och Blåstenen
Åreskutan och Blåstenen
Åreskutan på morgonen
Nu har ljuset nått nästan hela fjällmassivet
Åreskutan på morgonen
Sista bilden på Åreskutan

* * *

Is i motljus
Igår gick jag en tur upp mot Lillskutan, det var en fantastiskt fin dag att vara ute men jag hade svårt med att hitta fotomotiv. Men ett ställe där det var is på träden såg vacker ut i motljuset.
Getvalen
I torsdags gjorde jag en lite längre lunchpromenad, var vackert med snö på träden.
Åresjön skapade dimma
Åresjön skapade dimma i dalen, utsikten från Totthummeln

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top