Borgarmon

Gjorde en lång promenad idag. Gick ända till Hallstad ängar för att fika och besökte Borgarmons naturreservat. Borgarmon visade sig vara riktigt fint, det mest intressanta av de tre närliggande naturreservaten (Hallstad, Borgamon och Klevberget). Även om Hallstad vinner om vi bara pratar om träd, det ser riktigt fint ut där nu när det är grönt.

Många ihåliga träd i Hallstad ängar
Många ihåliga träd i Hallstad ängar. Fattar inte hur de fortfarande blir gröna!

Men Borgarmon alltså, många trevliga klippor att gå på och en fin utsikt, Klevberget är naturligtvis högre men det enda som är intressant där är den enda klippan med utsikt och ingenting mer.

Klevbergets klippa sett från Borgamons klippor
Klevbergets klippa sett från Borgarmons klippor

Det har annars varit en ganska ointressant vecka och höjdpunkten har ingenting med lokal natur att göra, tvärtom – det var nyheterna om att naturen i fjärran blir tillgängligt. Men det menar jag att reserestriktionerna lyfter på den 13:e juni. Även om jag i ärlighetens namn inte har följt rekommendationen så noga så var det vissa resor som jag inte skulle ha gjort, som till exempel att åka till Gotland. Jag bokade biljetterna i morse, åker den första helgen i juli! I och med att det är helgen innan min semester och den stora resan till Kebnekaise så vill jag inte ta några risker, det var möjligt att boka en hel kupé på färjan på ett reducerat pris så det gjorde jag, jag tänker stänga in mig i kupén och på ön har jag all mat med mig så jag behöver inte handla, och jag sover i bilen som vanligt… borde klara mig utan att komma för nära till andra människor!

Så Veckans Fynd #23 är frihet (med säkerhetsavstånd).

Kopparödla
Kopparödlor ser man ofta men det här var första gången jag fick en på bild.
Bladen
Gillade bladen. Jag tror det är någon sort av ärtväxt, fanns inga blommor än. Gissar sötvedel.

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top