Natthimmel

När jag flyttade till fjällen 2015 hade jag som plan att fota mycket natthimmel i fjällmiljö. Det visade sig vara svårare än tänkt, främst för att man behöver ta sig upp fjället i mörkret. Jag är inte mörkrädd men jag är heller inte sugen på att röra mig ute mitt i ingenstans i mörkret så det blev bara några turer under fullmånen och några försök på norrsken och inte så mycket mer.

Och så flyttade jag till Östergötland, inte ett fjäll i sikte. Med sommartid som väntar runt hörnet insåg jag att jag har inte fotat natthimmel en enda gång hela vinter så vill jag göra det, är det innan vi flyttar fram klockan. Tur då att det var klar himmel! Det är inte så mycket ljusföroreningar här i skogen där jag bor, men det räcker ju med ett enda hus för att förstöra mörkret. Men nog fick jag Orion ändå!

Veckans fynd #12 blir då natthimmel. Eller jo, ett kärt återseende är det ju egentligen. 🙂

Natthimmel
Natthimmel från en utsiktsplats nära huset. Den stora pricken till höger är Venus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top