Tungt

Jag håller på med att träna upp kroppen för att bära en tung ryggsäck med lätta skor. Jag vägrar att snöra på kängor på en lång övernattningstur, men en tung ryggsäck ställer större krav på vristerna och fötterna, så det är bara att träna. Dessutom har jag fått några extra kilon på kroppen tack vare klimakteriet (ajdå, så gammal är jag), vilket naturligtvis också bidrar till att fötterna har en tyngre last att bära. Jag hoppas på att jag kan vandra bort kroppens extrakilon under sommaren, ryggsäcken får jag vänja mig vid.

Det finns så pass mycket snö kvar vid gränsfjällen att det inte ser vandringsbart ut. Tvärtom, jag är säker på att det finns några därute som njuter av lite utförsåkning. Det är definitivt inte jag, så jag cyklade till Lillåsvallen för att sedan vandra upp Ånnfjället. Det var lite snö kvar i skogen, men det var blött även utan snö. Hur jag än hävdar att det spelar ingen roll om mina skor blir blöta, så det är inte roligt att kliva i vattnet. Det är smält snö, och snö är kallt. Oavsett lufttemperaturen. Som var ganska hög idag, det var t-shirt som gällde i skogen (och tröja och jacka på toppen).

Det finns några ställen med mycket snö kvar, och det är faktiskt ganska trevligt att gå på den här kompakta snön. Smältvattnet rinner dock nästan överallt, det var nästan omöjligt att hitta torra ställen och jag klev från sten till sten för att undvika vattnet och gyttjan. Det blev definitivt bra träning för vristerna då stenarna ofta var så små att jag fick stå på tårna.

Var det bara min inbillning eller var det tyngre än normalt att gå upp? Och då menar jag inte ryggsäcken. Jag börjar få panik, jag måste bli av med extrakilona fort för att orka med allt som jag har planerat för sommaren! Men om jag ska se nånting positivt med en tyngre kropp då. Fötterna för bättre träning. Samma för vadmusklerna. Som fick jobba hårt, träningsvärk har jag som bevis på det.

Jag vet att det finns en sak som kommer att hjälpa med allt. Vikten och fötterna och träningsvärken. Mera vandring!

Blöt stig och snö med Ånnfjällets topp
Blöt stig och snö med Ånnfjällets topp i mitten av bilden
Snötäcket på Ånnfjället
På några ställen är snötäcket tjockt, bara kolla på ledkrysset
Utsikt från toppen av Ånnfjället
Utsikt från toppen av Ånnfjället, det finns mycket snö kvar på gränsfjällen
Ånnfjällstjärnen
Ånnfjällstjärnen, lite is kvar
Snart grönt
Titta! Det börjar bli grönt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *