Sista försöket

Alltså jag vill så himla mycket att mina glidsnöskor skulle funka på fjället. Det har ju inte gått så bra när jag testat dem tidigare, men nu tyckte jag att förhållandena var idealiska och det skulle funka. Det har snöat utan att det har blåst för mycket, vilket borde garantera lite mjukare snö uppe på fjället också, utan ishård yta. Och glidsnöskorna trivs bäst (och bara) i lössnö.

Så jag tog vinterleden upp Ånnfjället (tredje gången gillt, eller hur?). Och visst, det var lite mer snö, men de utsatta ställen är vindpinade och isiga, så det var bara att ta av glidsnöskorna och gå, annars var det omöjligt. När det dessutom blev mulet och kontrasterna försvann så kunde jag inte ens se om jag hade mjuk eller hård snö framför mig, vilket gjorde det ganska nervigt att glida utför. Jag var nästan bara lättad att komma till skogen och då var ren njutning att åka tillbaka till bilen.

Men ja. Det fick vara sista gången med glidsnöskor på fjället. Jag får bara acceptera att glidsnöskorna hör till skogen och ingenting annat.

Kammen
Fantastiskt hur snön drivit på kammen. Mörka moln på väg mot mig.
Snöfall bakom Ormruet
Snöfall bakom Ormruet
Solsken på Flåten
Solsken på Flåten

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top