Fjäll är fjäll

Gjorde en promenad idag. Eller en liten snöskovandring från Fjällnäs mot Bolagskammen. Det har varit väldigt varmt i några dagar men idag äntligen svängde det mot minusgrader igen. Vi har inte råd med att förlora mer snö, det är bitvis barmark på kalfjället nu. Men alltså nollgradigt, ganska skönt att vara ute, eller hur? Tills du kommer upp och den något hårda vinden slår dig i ansiktet och blåser rakt genom kläderna. Och du inser att du saknar ett helt lager, när armar och ben och bröstkorgen börjar frysa. Men det var ju nollgradigt, skönt?

Jag tänkte på att nackdelen med att bo i fjällen är att man tar det för givet. Jag borde ju absolut veta hur man klär sig rätt, och visst det gör jag också, men nu pratar jag bara om en liten snöskovandring. Inte ska jag ut på Vita Bandet och släpa en pulka full med kläder.

Men fjäll är fjäll, oavsett om jag ska ut på en promenad eller Vita Bandet. Det är samma vind som blåser, och det är lika kallt. Och det borde jag aldrig glömma. Aldrig underskatta vädrets makt.

Leden till Bolagskammen
Bolagskammen är därbak, knappt synlig genom snöyran. Jag följde leden över krönet och vände, det var för kallt.
Vyn mot Hamrafjället
Vyn mot Hamrafjället. Det är säkert jättefint om man faktiskt kunde se nånting!
Snöfattigt vid Skarvruet
Den här bilden är från igår vid Skarvruet, en annan snöskopromenad. Storvigeln i bakgrunden, den skulle jag ha kollat närmare idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *