Lillvallarna

Det var en perfekt midvinterdag. Helt vindstilla, lite snö i luften, -10 grader och ett tjockt snötäcke som lockar till turer. Jag passade på att fortsätta testa mina glidsnöskor, den här gången följde jag ett gammalt skoterspår till Lillvallarna nedanför Ånnfjället.

Det är mestadels uppför fram till Lillvallarna, men det var inte brant, och stighudarna fick bra fäste. Så det var lätt att gå, jag behövde inte anstränga mig, och jag tänkte på att egentligen är glidsnöskorna inte gjorda för att anstränga sig. Vill man åka fort, då tar man skidorna i stället. Med glidsnöskorna lunkar man fram i sakta mak och njuter av det vackra landskapet runtomkring.

Från Lillvallarna tog jag skoterleden, och då var det inte lika roligt längre. Glidsnöskorna är definitivt inte gjorda för packad snö, och ännu mindre för sönderkörd snö (med det menar jag den delvis isiga, gryniga snön som skotrarna lämnar efter sig). Det här som jag skrivit om tidigare, att glidsnöskorna halkar sidledes, var ett återkommande problem på skoterleden. Det gamla, delvis översnöade skoterspåret som jag följde tidigare var mycket trevligare. Så ett tips till mig själv, planera inte turer längs trampade leder! Glidsnöskorna hör till lössnön och så är det bara.

Fint att följa det gamla skoterspåret genom detta landskap
Fint att följa det gamla skoterspåret genom detta landskap
Lillvallarna med Gråstöten som syns svagt till vänster genom snöfallet
Lillvallarna med Gråstöten som syns svagt till vänster genom snöfallet
Lillvallarna
Lillvallarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top