Reality check

Kära dagbok,

Idag är början på ett nytt kapitel i mitt liv. Min första dag som arbetslös. Och det började med en reality check. Jag kämpade hela förmiddagen med både Arbetsförmedlingens och A-kassans hemsidor för att registrera mig som arbetssökande och ansöka för ersättning, och ett par telefonsamtal senare fick jag veta att arbetsförmedlingens uppgifter syns på A-kassan först dagen efter (jahapp, tack för den rätt så viktiga informationen, borde kanske ha ringt ett par timmar innan blodtrycket gick upp). Så det blir ett nytt försök i morgon.

Och under tiden som detta pågick, fick jag ett samtal från Östersunds sjukhus, det var dem som försökte att ringa mig tre gånger i fredags när jag cyklade i Anådalen där det finns täckningsskugga. Det finns en ledig tid hos kirurgen, kan jag komma in på torsdag för nya prover och att prata med kirurgen och narkosläkaren, för att bli opererad nästa onsdag?

Vilket jobb för att bli av med en pytteliten men ack så ilsken bisköldkörtel. (I fall ni blandar ihop sköldkörteln och bisköldkörteln, så har vi alltså fyra stycken bisköldkörtlar och det krävs ingen medicinering efteråt om man tar bort en.)

Å andra sidan, kanske lika bra att de har koll. De ska ju sticka mig i halsen med en kniv.

Så ett nytt samtal till Arbetsförmedlingen, det där mötet som vi just pratade om, kan vi ta det nån annan tid för jag ligger på sjukhuset just då?

Efter allt detta behövde jag lugna ner mig och bestämde att ha gofika på Funäsdalsbergets toppstuga. En varm och fin dag att gå upp, men vad är det här? Stängt? Javisst, de har nya öppettider fr.o.m. vecka 36. Öppet ons-sön. Som en påminnelse, idag är det måndag och vecka 36.

Så då gick jag till toppen och kollade skyltarna vid plattformen och upptäckte ett annat fel. Tidigare har jag noterat att Blåstöten och Gråstöten har bytt plats, men nu såg jag att Mittåstötarna har också flyttat sig.

Det var bra att kunna tänka på nånting annat. Och det finns ingenting som kan trösta mig som att blicka ut över den vackra fjällvärlden.

Och så köpte jag Ben & Jerrys för lite gofika hemma. Allt ska ordna sig.

Fjällkåta i Mittåhammaren
Gjorde en lång cykeltur till Mittåhammaren i lördags. Fikade här vid fjällkåtan.

kåta vid Lill-Långsvallen
Finns en kåta vid Lill-Långsvallen också

Lopme Laante på Funäsdalsberget
En modern fjällkåta i Lopme Laante på Funäsdalsberget

Till sist, om ni undrar hur jag hamnade i läget som jag har nu, lite bakgrundshistoria: Hur hamnade jag här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *