Djupdalsvallen

En av de många sakerna som gör att jag älskar fjällen är att vi har våffelstugor uppe på fjället. Kariknallen i Bruksvallarna är den högst belägna (över 1000 möh), Andersborg ligger skönt vid foten av Lill-Skarven, på vintertiden är det skönt att åka genom Össjödalen till Ösjöstugan… och så har vi Djupdalsvallen, som är ett absolut måste varje sommar! Varje gång jag får gäster, tar jag dem till Djupdalsvallen. Och alla älskar den. 🙂 Jag menar själva våffelstugan som en plats, den ligger alldeles vid foten av Stor-Mittåkläppen. Men framför allt, deras våfflor. Godare finns inte!

Alla minnen från Djupdalsvallen

Jag har besökt Djupdalsvallen när det var fullt med folk. Jag har besökt när jag var den enda gästen, jag tog mig upp Stor-Mittåkläppen i busväder och bara njöt av att sitta i värmen efteråt. Jag har varit där en annan regnig dag när kläderna inte räckte till och byxorna blev blöta. Det var bara att ta av dem och torka framför kaminen, och visst blev det två våfflor den där gången…

Djupdalsvallens våffelstuga och Stor-Mittåkläppen
Djupdalsvallens våffelstuga och Stor-Mittåkläppen, två lokala favoriter

Och nu säger väderprognosen att det är busväder på gång igen, först blir det blåsigt och sen blir det regn. Men inte än – idag var det en galet varm dag för att vara mitten av september (det var 18 grader). Säsongen drar mot sitt slut och våffelstugorna stänger på lördag (förutom Andersborg, tack och lov!), så det kändes som att det var sista chansen idag. Så jag cyklade till Djupdalsvallen, och solen kom fram precis i rätt tid så jag kunde sitta utomhus och njuta av min efterlängtade våffla och kokkaffe. Helt underbart!

Höst vid Stor-Mittåkläppen

Det var så fint att jag inte ville åka hem på en gång. Jag bestämde att kolla ett favoritställe alldeles vid foten av Stor-Mittåkläppen, tyckte mig minnas att stigen är så bra att jag kan cykla dit. Jag stigen är ju superfin om man går, men att cykla var en helt annan sak! Stenar och rötter om vartannat, men det gick bra efter man kom ut från skogen.

Fjällbjörk med Blåstöten i bakgrunden
Fjällbjörk med Blåstöten i bakgrunden
Fjällbjörk och Stor-Mittåkläppen
Fjällbjörk och Stor-Mittåkläppen

Anledning till att jag gillar just det här stället är att det växer några fina fjällbjörkar här som går att isolera i bilden. Och de var inte helt uppätna heller, tvärtom, de såg precis så vackra ut som fjällbjörkar ska göra i mitten av september. Får se om det finns några löv kvar i träden efter morgondagens vindar!

Viteggens rullstensås i dalen där Mittån slingrar sig mot Mittådalen
Viteggens rullstensås i dalen där Mittån slingrar sig mot Mittådalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *